Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@22:35:18 GMT

امسال تابستان سخت برای کودکان

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۵۴۳۸۴

امسال تابستان سخت برای کودکان

 به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛  مدیر شبکه کودک در نشست خبری تبیین طرح جامع تابستانی شبکه کودک گفت: شبکه کودک سیما یک شبکه تربیت محور است که منظومه‌ای تربیتی، پشتیبان برنامه سازی در آن سیماست.

سرشار فهرست برنامه شبکه‌های پویا و نهال را که در قالب جشنواره تابستانی شبکه کودک میهمان خانه‌ها هستند، اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مدیر شبکه کودک رویکرد برنامه ریزی تابستانی شبکه کودک را رویکردی سرگرم‌کننده و  آموزنده خواند و گفت: برنامه‌هایی جذاب و سرگرم کننده با محتوایی غنی و آموزنده برای تابستان انتخاب شده است. وی مهارت آموزی، ترویج کتابخوانی، تشویق کودکان به ورزش و آموزش سبک زندگی اسلامی ایرانی را مهم ترین محورهای محتوایی برنامه‌های تابستانی شبکه کودک برشمرد و گفت: برنامه‌های تابستانی شبکه کودک در قالب یک جشنواره تابستانی ۷۱ روزه برگزار می‌شود.

این جشنواره تابستانی پر هیجان از ابتدای تیر آغاز شده و تا نهم شهریور ادامه دارد. وی افزود: در این جشنواره ۲۸ عنوان برنامه جدید در کانال‌های پویا و نهال پخش و  به طور میانگین هر سه روز یک عنوان برنامه جدید تقدیم بچه‌ها خواهد شد.

مدیر شبکه کودک با بیان اینکه درجشنواره تابستانی شبکه کودک، ساعات پخش برنامه‌ها دو ساعت افزایش خواهد یافت گفت: بر اساس نظرسنجی‌ها الگوی تماشای تلویزیون توسط کودکان در فصل تابستان با دیگر فصل‌های سال متفاوت است و بر همین مبنا، کانال نهال از ساعت ۱۴ تا ۲۴ برنامه کودکان پخش می‌کند. کانال پویا نیز به روال پیشین از ساعت ۸ تا ۱۴ برنامه‌های ویژه خردسالان زیر شش سال را پخش می‌کند.

سرشار با معرفی برنامه‌های تابستانی شبکه پویا و نهال گفت: کانال پویا با هفت عنوان برنامه ایرانی جدید به پیشواز تابستان رفته است که فصلهای دو و سه پویانمایی موفق «ببعی» یکی از آن‌هاست. همچنین شبها، در برنامه «شب به خیر بچه‌ها» خانم مریم وطن پور، یک قصه جدید را همراه با چند عروسک اجرا می‌کند تا مروج قصه گویی و کتاب خوانی برای خردسالان باشد.

 فصل سوم مستند پرطرفدار «خدا چه آفریده» نیز تولید شده که بچه‌های زیر شش سال را از دیدگاهی توحیدی، با پدیده‌های جهان و شگفتی‌های خلقت آشنا می‌کند.

پویا نمایی‌های خارجی جدید«ماشین کوکی‌ها»، «صندوقچه بازی»، «موفی»، «پنگوئن کوچولویی به نام پورورو»، «ماجراهای جنگل» و «اتوبوس‌های کوچولو» نیز از کانال پویا برای خردسالان پخش خواهند شد. مدیرشبکه کودک سیما از تدارک برنامه‌ای ترکیبی استودیویی نیز برای خردسالان خبر داد که جزئیات آن جداگانه اعلام می‌شود.

بنا به گفته سرشار کانال نهال نیز با فصل جدید برنامه بسیار محبوب «مل مل» میزبان اوقات فراغت تابستانی کودکان شش تا ۱۲ سال است.

برنامه جدید«پف فیلم» هم یک جشنواره دیدنی از فیلم‌های سینمایی پویانمایی را تدارک دیده که هر روز یک فیلم برای کودکان پخش می‌کند.

مرکز پویانمایی صبا هم فصل جدید دو مجموعه پویانمایی ایرانی به نامهای «مهارتهای زندگی» و «خانه ما» را تولید کرده که قرار است از کانال نهال پخش شود.

مدیر شبکه کودک با بیان اینکه در سال ۹۸ شبکه کودک به قالب مستند توجه بیشتری دارد گفت: فصل دوم مستند گردشگری «دورت بگردم ایران» که به‌زودی برای پخش آماده

می‌شود روایتگر سفر جذاب دو خانواده جدید با ۵ کودکشان به غرب کشور خواهد بود. مستند خارجی «کتاب وحش» نیز برای اولین بار از کانال نهال پخش می‌شود.

۱۱ عنوان پویانمایی خارجی نیز بنا به گفته سرشار از شبکه کودک روی آنتن می‌رود که شامل: «خرس‌های محافظ جنگل»، «ریون ناقلای کوچولو»، «رکاب زنان»، «تعمیرکاران»، «پنگوئن ببری»، «پیمان دوستی»، «موش خبرنگار»، «نگهبانان شیردل»، «نیکو و شمشیر نورانی»، «پاندای کنگفوکار » و «کنام اژدها» می‌شوند.

محمد سرشار در پایان با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های خانواده‌ها آشنایی با آثار هنری و محصولات فرهنگی متناسب با سن فرزندانشان است گفت: شبکه کودک برای این مهم نیز برنامه‌ریزی کرده تا ضمن حمایت از تولیدکنندگان ایرانی محصولات آنها را کارشناسی و کالاهای برتر فرهنگی مناسب خردسالان یا کودکان را به خانواده‌ها معرفی کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نهال تابستان پویا شبکه کودک ترویج کتابخوانی محمد سرشار برنامه های کودک تشویق کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۴۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟

نویسنده و تصویرگر کتاب کودک می‌گوید: در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود، امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است.

به گزارش ایسنا، سمانه قاسمی نویسنده و تصویرگر کتاب کودک، درباره وضعیت ادبیات کودک و نوجوان گفت: یک‌سری از ناشران که کتاب‌های جدید منتشر می‌کنند، روی کیفیت کارها نیز با تمرکز بیشتری فعالیت دارند و رنگ کتاب‌ها نسبت به گذشته بهتر شده است. هر چند کتاب‌های ترجمه همچنان در بازار کتاب بیشتر از تالیف دیده می‌شود، اما در سال‌های اخیر یک‌سری از ناشران آثار تالیفی خوبی را منتشر کرده‌اند که در حد رقابت با آثار تصویرگری خارجی است و کارهای قابل قبولی است که وزن کتاب کودک را سنگین‌تر کرده‌ است؛ امیدوارم که تالیف بیشتر از ترجمه در بازار نشر دیده شود.

او سپس گفت: خوشبختانه در انتشارات کانون آثار نوقلمان نسبت به سایر ناشران بیشتر دیده می‌شود، اما این نسبت به آنچه که از کانون انتظار می‌رود همچنان اندک است و به نظرم کانون پرورش فکری باید روی تصویرگری آثار بیشتر کار کند.

قاسمی در پاسخ به این پرسش که تصویرگران کتاب کودک تا چه اندازه به دنیای کودکان امروز نزدیک هستند، توضیح داد: خوشبختانه اتفاق خوبی که رخ داده این است که بعد از یک دوره‌ای به‌ویژه در یک دهه اخیر تصویرگران، بیشتر به بازار ایران توجه کردند. در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود. اما از یک سالی به بعد آنقدر حجم اتفاق‌هایی از این دست زیاد شد که خود مولفان و تصویرگران متوجه این کمبود در بازار کتاب شدند و امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است. ضمن این‌که در تصویرسازی‌ها از حس هنری بزرگسالانه کم شد و بیشتر به درک کودک توجه شد که این پیشرفت خوبی است. ضمن این‌که نسل جدید تصویرگران واقع‌گراتر وارد این عرصه شدند.

نویسنده کتاب «چرخ چرخ بچرخان» همچنین درباره ورود کتاب‌های الکترونیک و نسخه دیجیتالی آثار و تاثیر آن بر عرصه تصویرگری بیان کرد: ما افزونه به کتاب داریم و عروسک به آن معنا در حوزه کتاب کودک نداریم. اما یک‌سری از کتاب‌ها همراه با لوح فشرده فیزیکی هستند و یا «کیو ار کد» پشت جلد آثار هست. به نظرم این اتفاق‌ها تاثیری روی تصویرگری نداشته است، اما تعدادی از ناشران کتاب‌هایی تولید می‌کنند که هم با کیفیت است و هم چیزی به کتاب افزوده‌اند که می‌توان آن را در دسته اسباب‌بازی‌ها قرار داد. البته بیشتر این آثار خارجی است و ترجمه می‌شود و در پایان با کیفیت خوب نیز چاپ می‌شود. این بخش از کتاب کودک و بخصوص خردسال که بیشتر تمایل به این سمت دارد به بخش تالیف باید افزوده شود و از سوی دیگر نیز هنرمندان خودمان باید تالیف و تصویرگری این کتاب‌ها را انجام دهند که حمایت ناشر در این زمینه بسیار اهمیت دارد.

قاسمی در پایان درباره آینده کتاب و ادبیات کودک گفت: من آینده را خوب می‌بینم و به نظرم کتاب همچنان فروش دارد و کودک و نوجوان به کتاب علاقه‌مند است چرا که سرگرم‌شان می‌کند. این را والدین نیز به خوبی درک کرده‌اند و به سمت کتاب گرایش دارند. کمی مشکلات مالی در بازار کتاب وجود دارد که همواره بوده و باید به نوعی این مشکل ازسوی مدیران حل شود. امیدوارم که بچه‌ها روز به روز کتاب‌خوان‌تر شوند.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این نمایشگاه با آثار خود حضور دارد.

 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • 5 تفریح جذاب برای اینکه گرمای هوا در تور دبی تابستان 1403 را احساس نکنید!
  • عبور موفق از پیک تابستان امسال نیازمند همراهی مردم کردستان
  • قطار ۵ستاره تابستان امسال به همدان می‌رسد
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه